Tervezett program

Augusztus 22., szombat:

07.30-8.30 Gyülekezés a szentendrei depóban, versenyzői eligazítás, rajtszámok, menetlevelek, itinerek kiosztása
09.30 Az első autó startideje. Percenkénti indítás, az autók rajtszámsorrendben sorakoznak fel a depóban lévő időellenőrző pont előtt
11.30 Visszaérkezés a szentendrei depóba, az első szakasz vége. Ügyességi verseny, egyenkénti indítással
12.00-től Ebéd a parkoló elkülönített részén
13.00-tól Délutáni rajt
16.00-tól Eredményhirdetés a szentendrei depóban

Kiírás:

 • Klasszikus veterános túrafutam, előre meghatározott átlagsebességgel, amely nem haladja meg (sem a futam egészén, sem a résszakaszokon) az 50 km/órát. A futamon a raliversenyekhez hasonlóan időellenőrző pontokon kell megjelenniük az autóknak. A rajtnál és a célnál lévőkön kívül összesen két időellenőrző állomás lesz a normál szakaszokon, azaz az etapokon. Az időellenőrző állomásra a menetlevélben rögzített startidő alapján meghatározott időben kell megérkezni. A sárgával jelölt időellenőrző zónába 1 perccel a meghatározott idő előtt be lehet hajtani, de a piros időellenőrző táblához (a beíró asztalhoz) csak a meghatározott időben (óra, perc) szabad odagurulni. Aki hamarabb vagy később ér oda, az percenként 100 hibapontot kap. 
 • A futam közúton, azaz nem lezárt szakaszokon zajlik. A Kresz előírásait mindig be kell tartani.
 • Össztáv: körülbelül 160 km.
 • A speciálszakaszok hossza: összesen körülbelül 50 km.
 • 10 speciálszakaszt jelöltünk ki az útvonalon. Ezek kezdetét és végét, valamint teljes hosszát az itinerben külön jelezzük szürke háttérszínnel, valamint SS feliratokkal. Az út mellett külön nem jelezzük a speciál szakaszokat, azok kezdeténél és végénél megállni, vagy lassítani nem kell.
 • A speciál szakaszokon meghatározott átlagsebességet kell tartani. Az adott szakaszra érvényes átlagsebességet a futam előtt kapják kézhez a nevezők. Minden speciál szakaszon műholdas navigációs rendszeren keresztül két ponton mérjük meg az autók sebességét. Aki a mért ponton eltér a megadott átlagsebességtől, hibapontot kap. Minden egyes másodpercnyi eltérésért 1 hibapont jár.
 • A futam előtti eligazításon átadott itinerekben részletesen bemutatjuk, hogyan zajlik az indítás és az időmérés.

Nevezés

A honlapon a Jelentkezés menüpontra kattintva, valamint a Retro Mobil magazin szerkesztőségében (1077 Bp., Rottenbiller u.31., tel.: 06/1-321-0421) személyesen, vagy az azauto@azauto.hu e-mail címen.

Részvételi feltételek - járművek

A Retro Mobil Hegyi Felfutó és Túra eseményen minden 1986. december 31. előtt gyártott személyautó és kishaszonjármű részt vehet, ha érvényes a műszaki vizsgája és a kötelező biztosítása. A rendező Auto News KFT. fenntartja magának a jogot, hogy különleges járműveknél fiatalabb évjáratot is megengedjen.

Értékelés

Az abszolút első, második és harmadik helyezettet díjazzuk. A parkolóban zajló ügyességi próbának győztese is külön jutalmat kap.

Egyéb feltételek

 • Az időmérés e célra kifejlesztett mérőeszközzel, illetve arra írt speciális programmal zajlik. Az időmérés GPS helymeghatározó rendszerrel és GPRS adatátviteli technológiával folyik.
 • A mérőeszközt a rendező biztosítja a résztvevőknek, akik aláírásukkal igazolják, hogy az eszközt átvették és rendeltetésszerűen használják. A résztvevők tudomásul veszik, hogy az eszköz elvesztése, nem rendeltetésszerű használatból adódó megrongálása esetén 25 000 Ft+áfa díjat kötelesek fizetni a rendezőnek.
 • A mérőeszközhöz kábellel csatlakozó, mágneses GPS antenna is tartozik, amit az autó tetejére kell rögzíteni. A mérőeszköz az autó 12 vagy 6V-os csatlakozó aljzatáról (szivargyújtó) kap áramot. Minden résztvevő maga köteles gondoskodni a mérőeszköz tápellátásának meglétéről, kiépítéséről.
 • A Retro Mobil Hegyi Felfutón és Túrán korra és nemre való tekintet nélkül mindenki részt vehet, aki a megfelelő gépjármű vezetői engedéllyel rendelkezik. A hegyi felfutón az indulók a saját felelősségükre vesznek részt. A rendező semmilyen tekintetben nem felel az esetleges balesetekért és káreseményekért. A futamon a Kresz előírásait be kell tartani. A résztvevők kötelesek betartani a rendező utasításait.
 • A futamon az időméréssel kapcsolatban óvásnak helye nincs. Az itiner füzetben tapasztalható esetleges hibákért vagy a mérés esetleges hibáiért a rendező nem vállal felelősséget, erre való hivatkozással a résztvevők a rendezővel vagy harmadik személlyel szemben semmilyen igényt nem támaszthatnak.
 • A speciál szakaszokon úgynevezett Zeittabelle, azaz időtáblázat is használható, amely segíti a sofőrt és a navigátort abban, hogy a meghatározott átlagsebességet betartsa. Egyéb idő- és távolságmérő eszközök (mechanikus vagy digitális stopper, méterszámláló) használata is megengedett.
 • A futam első szakaszának vége ügyességi versennyel záródik. Az autóknak kijelölt, lezárt pályán kell megadott idő alatt végigmenniük, a rajt- és célkapuban fotocellával mérjük az időt.
 • A nevezéskor az autókhoz tartozó rajtszámot a rendező jelöli ki. Ezt az autó első szélvédőjének jobb felső sarkába kell felragasztani

További részletek a rajt előtti eligazításon, amin mindenki a saját érdekében vegyen részt. A rendezőség a programváltoztatás jogát fenntartja! Kérjük, mindenki figyelmesen olvassa el a kiírást, és ha bármilyen kérdése, javaslata van, még a rendezvény előtt jelezze.

Elérhetőségek


Hegyi Felfutó, Depo